ZF 24

Intel a făcut un profit de 2,95 miliarde de dolari la venituri de 13,7 miliarde de dolari

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: Adrian Seceleanu

16.10.2013, 19:50 370

Compania americană Intel, cel mai mare producător de microprocesoare din lume, a obţinut în al treilea trimestru un profit net de 2,95 mld. $ la venituri totale de 13,48 mld. $, valori aproape neschimbate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, scrie Reuters. Vânzările globale de PC-uri au scăzut cu 9% în T3, reducerea fiind temperată de creşterea cu 3,5% a vânzărilor din SUA, potrivit companiei de analiză Gartner.

Divizia de procesoare pentru PC-uri a Intel, cea mai mare din companie, a avut venituri de 8,4 mld. $ - în scădere cu 3,5%, în timp ce divizia de cipuri pentru servere şi echipamente de stocare a avut venituri de 2,9 mld. $, în creştere cu 12%, notează Bloomberg. Cererea pentru servere este alimentată de companii precum Facebook sau Amazon, care construiesc centre de date pentru a face faţă cererii pentru servicii mobile online.

Pe de altă parte, Intel a anunţat că pregătirile pentru lansarea noului procesor Broadwell vor fi prelungite cu un trimestru pe fondul unor dificultăţi tehnice. Gigantul american are circa 400 de angajaţi în România, în două companii de soft pe care le deţine (Telmap în Bucureşti şi Wind River din Galaţi) şi într-un centru de cercetare & dezvoltare.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO