ZF 24

Interesul investitorilor pentru activele riscante a scazut in luna martie

21.03.2007, 15:53 18

Corectiile importante inregistrate de pietele bursiere in februarie si martie au determinat reducerea riscurilor asumate de investitori, dar acestia isi mentin asteptarile privind un climat economic pozitiv, in care titlurile de valoare se vor aprecia, se arata intr-un sondaj citat de Reuters.

Fondurile de investitii si-au majorat detinerile in numerar si au redus usor ponderea titlurilor de valoare in portofoliile de investitii, se arata intr-un sondaj realizat de banca de investitii Merrill Lynch in randul managerilor de fonduri.

Totodata, preferintele investitorilor pentru activele americane s-au redus, acestia fiind ingrijorati, de asemenea, ca dolarul este supraevaluat.

Majoritatea managerilor apreciaza ca actiunile companiilor sunt evaluate corect, aceste titluri ramanand principala optiune de investitie, in vreme ce pretul obligatiunilor este considerat prea ridicat.

La nivel macroeconomic, turbulentele inregistrate in luna februarie nu au determinat modificarea perspectivelor investitorilor.

Sondajul a fost realizat in contextul unor scaderi importante ale burselor, pe fondul ingrijorarii determinate de strategiile referitoare la schimbul valutar, de pierderi consemnate in sectorul creditelor ipotecare cu un grad ridicat de risc, precum si de indicatorii care sugereaza incetinirea neasteptata a dezvoltarii economice in SUA si China. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO