ZF 24

Internetul, salvarea operatorilor de telecomunicatii: creste si pe fix si pe mobil

Internetul, salvarea operatorilor de telecomunicatii: creste si pe fix si pe mobil
19.10.2009, 13:58 30

Numarul clientilor care au achizitionat o conexiune la interneta continuat sa creasca si in prima jumatate a anului, acesta fiindunul dintre putinele segmente ale pietei locale de comunicatii careau ramas pe crestere, potrivit unor date prezentate de Autoritateade reglementare in comunicatii in cadrul evenimentuluiinternational IT&C Global Forum, care se desfasoara timp dedoua zile in Bucuresti.

Astfel, rata de penetrare si utilizare a internetului au avansat incontinuare, legaturile mobile inregistrand o rata de cresterespectaculoasa de 58% in sase luni, probabil pe fondul dezvoltariiretelelor din generatia a treia (3G) si orientarii romanilor catreterminale de tip business, care permit accesarea postei electronicesi a Internetului.

Cinci milioane de conexiuni la internet

Datele ANCOM arata ca numarul legaturilor la internet a ajuns lacinci milioane la finele primului semestru al acestui an, de la 3,9milioane in decembrie 2008 si de la 3,2 milioane in urma cu 12luni.

Defalcat, accesul mobil la internet numara 2,4 milioane delinii, cu 58% mai mult fata de decembrie 2008, in timp ce avansulpe segmentul accesului fix la Internet a fost de 5% in prima partea anului, la 2,6 milioane.

Rata penetrarii internetului la 100 de locuitori a ajuns la12,3% si a crescut cu 1,8% fata de iunie 2008. Raportat la 100 degospodarii, rata penetrarii Internetului a urcat cu 5,1%, la32,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO