Profesii

Care este tariful pe oră a unui consilier de manager în România

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Corina Mirea

28.09.2013, 10:27 1254

Preţurile practicate de cei mai mulţi dintre executive coach-ii care „consiliază” managerii din companiile de pe piaţa lo­cală variază, în medie, între 180 de euro şi 500 de euro pe oră. Cele mai multe pachete de servicii de coaching con­trac­tate de companii cuprind zece ore, o şedinţă având o durată, în general, de 90 - 120 de minute, potrivit Liliei Dicu, exe­cu­ti­ve coach cu o experienţă de şase ani în domeniu.

„Vorbim despre un parteneriat între client şi coach, un parteneriat cu obiective clare la care se ajunge în principal prin dialog şi reflecţie a managerilor, a antreprenorilor asupra ceea ce ar putea ei să facă pentru a avea un job mai bun, pentru a promova sau pentru a-şi motiva mai bine angajaţii sau subordonaţii. Circa 75% dintre clienţii mei sunt executivi tri­mişi la coaching de companie fie pentru că există un blocaj, fie pentru că au nevoie să treacă la următorul nivel. Dar sunt şi antreprenori sau manageri care vin din iniţiativă proprie pentru a-şi da seama cum pot schimba paradigma din companie”, spune Lilia Dicu, care a fost în perioada 1999-2002 HR manager pentru Lukoil şi din 2002 până în 2006 country manager al SEWS România. În prezent, ea lucrează cu 12 clienţi, cei mai mulţi fiind din industria bancară, FMCG, farma şi publicitate.

Lilia Dicu precizează că un număr optim de şedinţe pentru un client este de 12 ore, fiecare a câte 60 de minute.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO