ZF 24

Isarescu: Finatarea proiectelor de infrastructura din rezerva BNR este o falsa problema

15.02.2007, 14:56 13

Finantarea proiectelor de infrastructura rutiera din rezerva valutara a Bancii Nationale a Romaniei (BNR) este o falsa problema, a declarat, astazi, guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, raspunzand unei intrebari referitoare la o propunere recenta in acest sens.

"Scoaterea de bani din rezerva pentru autostrazi este o problema falsa. BNR a cumparat acesti bani. Nu trebuie sa existe impresia gresita ca BNR a mostenit sau a primit acesti bani de undeva", a spus Isarescu, intr-o conferinta de presa.

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) a prezentat, luni, o propunere de cofinantare a proiectelor din infrastructura rutiera prin valorificarea rezervelor valutare ale BNR. Asociatia a solicitat Parlamentului sa evalueze posibilitatea unei legi speciale care sa sustina acest proiect.
Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei au crescut, anul trecut, cu 4,5 miliarde euro, la 21,3 miliarde euro, in timp ce rezerva internationala (valute plus aur) a atins 22,93 miliarde euro, cu 4,68 miliarde euro peste nivelul din decembrie 2005. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO