ZF 24

Jumatate din angajatii LaborMed vor fi trimisi, in decembrie, in somaj tehnic

04.11.2009, 16:54 21

Circa 250 de salariati ai LaborMed, reprezentand jumatate dintotalul angajatilor producatorului de medicamente, vor fi trimisiin decembrie in somaj tehnic, iar compania ia in considerarevarianta unor restructurari, ca urmare a reducerii preturilor lamedicamente si a introducerii taxei clawback, informeaza Mediafax.

LaborMed are in prezent aproximativ 500 de angajati.

"Compania a decis sa trimita in somaj tehnic, in decembrie,pentru o luna, 250 de angajati. Decizia a tinut cont si de faptulca dispunem de stocuri suficiente pentru a acoperi necesarulpietei, iar angajatii isi vor primi in continuare salariile. Luamin calcul posibilitatea de a face restructurari, dar pana acum nus-a decis nimic concret. Daca vom reduce numarul personalului, esteposibil sa ne ducem pe partea comerciala sau catre posturi maiputin importante, desi orice restructurare ne va afecta in aceeasimasura", a declarat, miecuri, intr-o conferinta de presa, AdrianStroilescu, business development director in cadrul LaborMedGroup.

Guvernul a aprobat la inceputul lunii octombrie o ordonanta deurgenta privind introducerea sistemului "clawback", prinintermediul caruia toti producatorii de medicamente care desfacproduse pe piata romaneasca trebuie sa contribuie la finantareasistemului public de sanatate cu o suma reprezentand intre 5% si11% din veniturile realizate in urma vanzarii produselor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO