ZF 24

Jumatate dintre consumatorii si retailerii romani cred ca exista produse nesigure pe piata

29.03.2010, 19:38 27

Aproape jumatate dintre consumatorii si retailerii din Romaniaconsidera ca exista un numar semnificativ de produse nealimentarenesigure pe piata, potrivit rezultatelor unui sondaj prezentat lunide Comisia Europeana (CE), romanii fiind astfel printre cei maisceptici europeni, informeaza Mediafax Business.

Astfel, 44% dintre consumatorii intervievati si 47% dintreretailerii care au raspuns intrebarilor CE sunt de parere cabunurile de consum de pe piata sunt nesigure, procentaje apropiatefiind intalnite doar in Grecia - 47% dintre consumatori, respectiv38% dintre retaileri.

La polul opus, statele unde se inregistreaza un nivel ridicat alincrederii consumatorilor si retailerilor in produsele de pe piatainterna sunt Finlanda si Estonia.

La nivelul UE, peste 25% dintre consumatori si aproape 20%dintre retaileri sunt de parere ca multe produse aflate incirculatie sunt nesigure. Mai multe despre rezultatele sondajului prezentat de ComisiaEuropeana cititi pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO