ZF 24

Jurnal de bursă 28 mart. 2014

Jurnal de bursă 28 mart. 2014
28.03.2014, 00:00 135

Acţiunea zilei de ieri

Acţiunile Nuclearelectrica au crescut joi pe bursă cu 2,7% pe fondul celui de-al treilea rulaj din piaţă, de peste un milion de lei. Evoluţia vine în contextul în care producătorul de energie este singurul gigant de stat care nu a anunţat până în prezent ce dividend va acorda din profitul record obţinut anul trecut, care a depăşit 400 mil. lei.

Acţiunile Nuclearelectrica au scăzut considerabil de la listarea companiei din toamna anului trecut, cu circa 17%, astfel că investitorii aşteaptă cu interes dividendele pentru a-şi reduce din pierderi.

 

Acţiuni de urmărit azi

  • Titlurile Alumil Rom Industry (ALU), care s-au apreciat ieri cu 15% după ce compania a propus dividende record pentru acest an, de circa 20 mil. lei din profiturile şi rezervele anilor precedenţi.

  • Acţiunile Nuclearelectrica (SNN) şi STK Emergent (STK), care ar putea anunţa în zilele următoare ce dividende vor încasa acţionarii din profitul realizat anul trecut.

  • Titlurile Petrom, unde fondul Sanlam Global Funds a achiziţionat recent un pachet de 1,6 milioane de titluri ale societăţii.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO