ZF 24

Kraft ar putea apela la o linie de finantare de 8 miliarde dolari pentru preluarea Cadbury

09.09.2009, 10:27 24

Al doilea mare producator de produse alimentare din lume, KraftFoods, se afla in discutii pentru asigurarea unei linii definantare de 8 miliarde dolari in vederea preluarii producatoruluide dulciuri Cadbury, conform unor surse citate de Bloomberg.

Sursele au declarat ca Citigroup si Deutsche Bank lucreaza la unimprumut pentru acoperirea a jumatate din suma oferita de KraftFoods, de 9,77 miliarde lire sterline (16 miliarde dolari).

Finantarea ar consta in intr-un imprumut de tip punte, care artrebui achitat dupa ce Kraft va face o emisiune de bonduri.

Kraft ar putea fi nevoita sa indulceasca oferta pentru a puteaprimi acceptul de preluare din partea actionarilor Cadbury, dupa ceproducatorul de dulciuri a declarat ca oferta initiala este multprea mica. Ridicarea stachetei ar putea pune presiune pe ratingulde creditare al Moody's, care in prezent este cu doua nivelurideasupra pragului "junk".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO