ZF 24

Lech Kaczynski va fi inmormantat la Cracovia, alaturi de personalitatile marcante ale Poloniei

13.04.2010, 17:13 18

Lech Kaczynski, ultimul presedinte polonez, decedat in urmaaccidentului aviatic de la sfarsitul saptamanii trecute, va fiinmormantat in catedrala Wawel din Cracovia, alaturi de regii,reginele, sfintii, revolutionarii si poetii polonezi, conformdeciziei familiei sale, scrie cotidianul britanic Times.

Polonezii care asteptau sa intre in palatul prezidential, unde seafla sicriul lui Kaczynski, aproba decizia. "Este o decizie buna",considera Bogdan Zmijewski, 54 de ani, din Gdansk, unul dintremiile de polonezi care au venit in capitala tarii pentru a aduce unultim omagiu fostului presedinte.

"Va fi inmormantat in cripta de langa cea a lui generaluluiSikorski", a a adaugat el, facand referire la primul-ministrupolonez exilat care a murit in 1943 intr-un accident aviatic ce aavut loc in circumstante ciudate, rusii fiind acuzati ca au sabotatavionul.

Generalul a murit la scurt timp dupa ce a declarat ca Stalin esteresponsabil pentru masacrul din padurea Katyn, unde au murit 22.000de ofiteri si intelectuali polonezi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO