ZF 24

Liberation anunta ca Dacian Ciolos va primi portofoliul Agriculturii in viitoarea Comisie Europeana

26.11.2009, 10:20 18

Dacian Ciolos, nominalizarea Romaniei pentru postul de comisar,va primi portofoliul Agriculturii, a anuntat cotidianul Liberation,care citeaza un raport de repartizare a posturilor in viitoareaComisie Europeana (CE).

Potrivit europarlamentarului PSD Sabin Cutas vestea repartizariiRomaniei a portofoliului Agriculturii este inca la stadiu de zvon,dar este confirmata de ceilalti colegi din ParlamentulEuropean.

"E la stadiu de zvon, dar colegi din Germania si Suedia mi-auconfirmat ca vom primi Agricultura", a declarat Cutas pentru ZF.Ciolos a fost nominalizat de oficialii romani pentru postul decomisar in vederea obtinerii Agriculturii.

Componenta viitoarei Comisii este asteptata saptamana viitoare,dupa ce presedintele CE, Jose Manuel Barroso, a anuntat ca arelista tuturor candidatilor din partea celor 27 de state membre aleUE si ca a inceput sa imparta portofoliile. Parlamentul European arurma ca in ianuarie sa inceapa audierile viitorilor comisari si sale acorde votul de incredere in februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24