ZF 24

LIBOR-ul a salvat bursele din SUA: Indicii pe plus, dupa cea mai rapida ieftinire a imprumuturilor in dolari din ultimele doua luni

14.05.2009, 23:25 13

Bursele americane au revenit joi pe plus dupa trei sedinte consecutive de pierderi, in conditiile in care rata LIBOR a scazut astazi in cel mai rapid ritm din ultimele doua luni, impulsionand cotatiile companiilor din sectorul financiar, scrie Bloomberg.

Indicele Standard&Poor's 500, care reuneste cele mai mari companii listate pe Wall Street, a castigat 1,04%, in timp ce companiile din sectorul industrial s-au apreciat cu 0,56%. Piata Nasdaq a consemnat cel mai mare avans al zilei, de 1,5%.

Costul imprumuturilor in dolari (LIBOR) pe o perioada de trei luni a scazut joi in cel mai rapid ritm din ultimele opt saptamani, dupa ce in piata au inceput sa apara semnale ca eforturile financiare ale guvernelor impotriva crizei au inceput sa dea primele roade. Rata LIBOR a coborat la 0,85%, potrivit datelor publicate astazi de Asociatia Bancherilor din Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO