Bănci și Asigurări

Libra Internet Bank finanţează cu 6,65 milioane euro proiectul imobiliar Stellaris Residencias, dezvoltat de spaniolii de la Hercesa în cartierul Drumul Taberei

Libra Internet Bank finanţează cu 6,65 milioane euro...

Autor: Roxana Rosu

27.09.2023, 11:23 1713

Libra Internet Bank şi Hercesa România au semnat un nou contract de finanţare, de 33 milioane lei, pentru construcţia unui complex imobiliar, al 12-lea parteneriat de acest fel între cele două companii.

Finantarea va fi folosită pentru dezvoltarea proiectului Stellaris Residencias, care va fi construit în cartierul Drumul Taberei din Bucureşti.

“Această nouă colaborare dintre Libra Internet Bank şi Hercesa România este ceva firesc, având în vedere că suntem la al 12-lea contract de finanţare pe care îl semnăm împreună. Astfel de colaborări pe termen lung demonstrează calitatea serviciilor pe care Libra Internet Bank le oferă partenerilor din Real Estate, unul dintre domeniile în care ne-am specializat în ultimii 9 ani“, a declarat Cristina Mahika-Voiconi, Director General Libra Internet Bank.

Proiectul Stellaris va cuprinde peste 4.500 de apartamente şi reprezintă o investiţie de 59 de milioane de euro. Prima fază a Stellaris Residencias, lansată deja în construcţie, va avea 482 de apartamente de 2, 3 şi 4 camere. Primele locuinţe vor fi predate clienţilor în ultimul trimestru din 2024.

“Stellaris Residencias va aduce un suflu nou în Bucureşti şi sunt mândru că Hercesa demarează această investiţie majoră, care va contribui semnificativ la evoluţia şi transformarea zonei Ghencea într-unul din polurile rezidenţiale moderne ale capitalei. În Stellaris Residencias armonizăm design, calitate şi preţuri accesibile, continuându-ne astfel implicarea pe termen lung în România, cu proiecte imobiliare la standarde de calitate şi design excelente”, spune Alejandro Solano Gallego, Director General Hercesa International.

Grupul Hercesa va investi şi în dezvoltarea infrastructurii rutiere din proximitatea proiectului, respectiv o şosea cu două benzi pe sens, deschisă circulaţiei publice şi transport public asigurat printr-o linie de autobuz. Şoseaua de 2,7 kilometri - din care primii 400 de metri sunt deja realizaţi - va face legătura între intersecţia Bulevardul Ghencea cu Strada Braşov şi magazinul de bricolaj din zonă. De asemenea, Hercesa va construi reţele complete de gaz, canalizare, apă, electricitate şi iluminat public.

Libra Internet Bank şi Hercesa România au un parteneriat de lungă durată, ce include 12 contracte de finanţare, datorită cărora dezvoltatorul imobiliar a construit în Bucureşti peste 1.000 de locuinţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO