ZF 24

Lovitura data de Obama bancilor duce la caderea bursei de la New York cu pana la 2%

22.01.2010, 10:09 17

Bursa de la New York a inchis sedinta de joi in scadere,principalii indici scazand cu pana la 2% dupa ce presedinteleStatelor Unite, Barack Obama, a propus masuri restrictive durepentru banci, care vor avea efecte severe asupra profiturilor dinsector, informeaza Reuters.

Actiunile marilor grupuri financiare au scazut puternic. GoldmanSachs s-a retras cu 4,1%, desi rezultatele din ultimul trimestru alanului trecut, anuntate joi, au depasit estimarile analittilor.

Totodata, titlurile JPMorgan Chase au finalizat ziua cu oscadere de 6,6%, dupa ce Obama a propus limitarea modurilor in carebancile pot investi bani.

"Se pare ca bancile se indreapta catre o reglementare similaracu cea din sectorul utilitatilor", comenteaza un analistamerican.

Obama a declarat joi ca bancile nu ar trebui sa mai poatadetine, sponsoriza sau investi in fonduri de hedging pentru profit.Tranzactiile riscante, prin care bancile isi pariaza lichiditatilepe piete, reprezinta motorul profiturilor pentru marile grupurifinanciare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO