ZF 24

Lucrarile de extindere a Palatului Victoria vor fi proiectate de arhitecti olandezi

Lucrarile de extindere a Palatului Victoria vor fi proiectate de arhitecti olandezi
15.07.2007, 14:41 16

Lucrarile de extindere a Palatului Victoria vor fi proiectate de arhitectii olandezi Branimir Medic si Pero Puljiz, al caror plan arhitectural a fost selectat, duminica, de o comisie formata din noua experti, dintre care cinci straini, in urma unui concurs international de proiecte.
Castigatorii concursului vor avea calitatea de proiectant general si vor intocmi studiul de fezabilitate, proiectul tehnic si de executie. De asemenea, vor avea obligatia de a asigura asistenta tehnica pe tot parcursul realizarii lucrarilor si pe perioada garantiei de buna executie.
Lucrarile sunt programate sa inceapa in semestrul II al anului viitor, urmand sa fie finalizate pana in 2009-2010.
Surse oficiale au declarat recent ca sumele totale necesare pentru consolidarea si modernizarea Palatului Victoria au fost evaluate la 32,1 milioane euro.
Proiectul va incepe cu lucrarile de consolidare a imobilului, pentru care costurile au fost evaluate la 14,2 milioane euro inclusiv TVA, si va continua cu modernizarea palatului, care va necesita alte fonduri estimate la 17,8 milioane euro inclusiv TVA. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO