ZF 24

Lucrarile la reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda incep in 2007

05.10.2006, 10:18 11

Constructia unitatilor 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda va fi initiata simultan la inceputul anului viitor, printr-o serie de interventii tehnice pregatitoare estimate de 15 milioane de dolari, potrivit unui comunicat emis astazi de Ministerul Economiei si Comertului (MEC).
"Finalizarea celor doua reactoare necesita o serie de lucrari pregatitoare ale amenajarilor existente, efectuate in paralel cu selectia investitorilor care vor constitui compania de proiect. Realizarea acestor lucrari in 2007 poate reduce substantial termenul de finalizare a celor doua unitati", se arata in comunicat.
Finantarea lucrarilor pregatitoare mentionate se poate realiza din bugetul de stat, prin Ministerul Economiei si Comertului, pana la inregistrarea companiei de proiect si ulterior din resursele financiare ale acesteia, se mai precizeaza in comunicat.
MEC a anuntat in luna septembrie ca societatea care va construi cele doua reactoare va avea actionariat multiplu, fara ca un actionar sa detina pachetul majoritar de actiuni. Costul estimat al investitiei este de 2,2 miliarde euro.





Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO