ZF 24

MAE anunţă suspendarea temporară a activităţii pe aeroportul internaţional Larnaca

MAE anunţă suspendarea temporară a activităţii pe...

Autor: Departamentul Politic

29.03.2016, 14:04 85

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Republicii Cipru că autorităţile locale au decis suspendarea temporară a activităţilor de zbor din aeroportul internaţional Larnaca, urmare evenimentului produs la data de 29 martie 2016, iar cursele aeriene planificate (conform orarului de zbor) fiind redirecţionate spre alte aeroporturi (predilect spre Pafos) sau anulate, inclusiv cursa Blue Air, dinspre Atena (OB 5162) şi care urma să aterizeze pe Larnaca, la ora 11:45, a fost redirecţionată către Pafos", potrivit unui comunicat de presă al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”).

Pasageri ai avionului Egyptair deturnat marţi în Cipru - între care opt britanici şi zece americani - au fost eliberaţi, cu excepţia membrilor echipajului şi a cinci străini, relatează ziarul Cyprus Mail în pagina electronică.

Un purtător de cuvânt al Guvernului cipriot, Nicos Christodoulides, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că preşedintele cipriot Nicos Anastasiades a discutat la telefon cu omologul său egiptean Abdel Fattah el-Sisi.

Israelul a trimis avioane de război în spaţiul aerian, ca măsură de precauţie faţă de deturnarea avionului egiptean, potrivit unei surse militare israeliene.

Avionul deturnat a fost parcat în apropiere de plaja Mackenzie de la Larnaca, iar zona a fost izolată de poliţie, precizează ziarul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO