ZF 24

Marc Hirt: Gazprom alege daca Romania va importa direct gaze

21.02.2008, 19:22 23

"Gazprom alege daca Romania va importa direct gaze, dar pana atunci vedem ca rusii au prelungit (in 2006 - n.r) contractul cu WIEE pana in 2030. Acest lucru exprima destul de bine vointa rusilor si sansele Romaniei de import direct de gaze. Dupa acest moment, cand productia interna va scadea, iar nevoia de import se va mari, este posibil sa se ajunga la o relatie directa cu Gazprom numai pentru aceste cantitati suplimentare", spune Marc Hirt, oficialul Distrigaz Sud, companie detinuta de Gaz de France (GdF).

Declaratiile lui Hirt vin la scurta vreme dupa ce directorul general al companiei, Bernard Arnaud, spunea ca din 2012 cand expira contractul incheiat intre Distrigaz Sud si WIEE, Romania ar putea avea sanse sa importe direct din Rusia. Asta numai dupa ce Distrigaz Sud va fi inclusa in negocierile la nivel grup ale GdF cu Gazprom.

Aflati din ZIARUL FINANCIAR de maine care este politica Romaniei cu privire la aprovizionarea cu gaze si cum va evolua pretul acestora in viitorul apropiat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels