ZF 24

Mastercard a lansat cardul cu ecran LCD şi tastatură încorporată

Mastercard a lansat un nou card cu ecran LCD şi tastatură încorporată. În anul viitor va fi disponibil şi în Români

Autor: Cătălina Butan

12.11.2012, 11:10 5511

Mastercard a lansat în Singapore un nou tip de card bancar cu un ecran LCD şi tastatură încorporată, scrie BBC.

Cardul poate fi utilizat pentru serviciile de online banking fără a mai fi necesar un alt dispozitiv, generând o parola pentru fiecare tranzacţie. Operaţiunile de online banking necesită o parolă care se obţine de pe un dispozitiv separat (token). Serviciile realizate prin intermediul token-ului sunt mult mai sigure însă utilizatorii trebuie să aibă în permanenţă dispozitivul la ei, ceea ce poate deveni un inconvenient.

Intenţia producătorilor de la Mastercard a fost de a rezolva această problemă.

"Ne-am gândit la modalităţi prin care putem face acest tip de serviciu convenabil şi în acelaşi timp sigur pentru clienţi. Întrebarea era dacă să le trimitem încă un token voluminos sau să îl înlocuim cu ceva care există deja în buzunarele clienţilor. Imediat ne-am gândit la cardurile de credit şi de debit", a afirmat V.Subba de la Standard Chartered Bank, partener Mastercard.

Cardul poate afişa şi o istorie a tranzacţiilor recente precum şi numărul de puncte de loialitate.

Compania plănuieşte să lanseze şi alte versiuni ale produsului care să ofere informaţii suplimentare precum soldul contului.

Cardul va fi disponibil începând cu luna ianuarie a anului viitor în întreaga lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO