ZF 24

Mechel va restructura combinatele romanesti dupa modelul rusesc

26.09.2006, 13:05 14

Grupul Mechel, una din cele mai mari companii siderurgice si de minerit din Rusia, va investi 55 de milioane de dolari (circa 44 milioane de euro) in combinatele siderurgice de la Targoviste si Campia Turzii, pana in 2009.
"Ne propunem sa ducem intreprinderile romanesti pe care le controlam la nivelul celor din Rusia?, a declarat Alexei Ivanuskin, directorul operational al grupului Mechel.
El spune ca intreprinderile rusesti sunt mai competitive, datorita costurilor de productie mult mai reduse decat in Romania. In Rusia, pretul gazelor naturale este de circa 30 de dolari pe mia de metri cubi, spre deosebire de Romania, unde o mie de metri cub de gaz metan costa in prezent circa 240 de dolari.
De asemenea, compania are in Rusia centrala electrica proprie, care asigura energie electrica la preturi mai reduse decat cele din piata si detine o companie de extractie a minereului de fier, care-i asigura materia prima.
In Romania, materia prima o constituie in principal fierul vechi, al carui pret s-a dublat in ultimii trei ani, potrivit estimarilor companiei. Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine mai multe detalii despre restructurarea celor doua combinate detinute de Mechel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO