ZF 24

MEF a eliminat estimarile evolutiei pretului gazelor din varianta revizuita a strategiei energetice

09.07.2007, 16:37 14

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a eliminat din varianta revizuita a proiectului de strategie energetica estimarile referitoare la evolutia pretului gazelor naturale pana in 2020, cuprinse in forma initiala, aratand ca este foarte dificil de prognozat un calendar de evolutie a preturilor.
"Datorita dinamicii imprevizibile atat la nivelul pietei interne, cat si la nivelul pietelor europene si mondiale, determinata de o multitudine de factori economici si politici, este foarte dificil de prognozat un calendar de evolutie a preturilor pentru gazele naturale", se arata in forma revizuita a proiectului, publicat, astazi, pe site-ul institutiei.
Cu toate acestea, MEF estimeaza ca alinierea preturilor gazelor din productia interna la nivelul celor din import va fi finalizata cel mai tarziu in anul 2010.
"Alinierea treptata a preturilor se va realiza cu considerarea gradului de suportabilitate al consumatorilor din Romania", se mai arata in proiect. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO