ZF 24

Meinl Power va construi centrale energetice eoliene in Europa de Est, inclusiv Romania

09.07.2007, 16:45 17

Compania austriaca Meinl International Power, parte a Meinl Bank, va finanta constructia de centrale energetice eoliene in Romania, Slovacia si Polonia, in colaborare cu parteneri locali, in cadrul unor investitii de 780 de milioane de euro, transmite Reuters.
Meinl Power a incheiat, astazi, mai multe acorduri pentru finantarea constructiei unei centrale pe baza de gaze naturale in Ungaria, precum si a unor proiecte in domeniul energiei eoliene in state din Europa de Est, cu o zi inainte de lansarea unei oferte publice in valoare de 750 de milioane de euro.
Compania va detine o participatie de 49% la centrala pe baza de gaze din Ungaria, care va fi construita in colaborare cu firma ungara de stat MVM.
Perioada de subscriere a actiunilor se va incheia la 24 iulie, iar oferta publica a fost organizata in totalitate de Meinl Bank.
In decurs de cinci ani, compania urmareste sa ajunga la o capitalizare de piata de cinci miliarde de euro.
Julius Meinl Romania estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri cu circa 30%, la cinci milioane euro si o dublare a profitului inainte de impozitare si dobanzi, la 950.000 de euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO