ZF 24

Merrill Lynch obtine 7,5 miliarde de dolari din vanzarea unor actiuni si active

27.12.2007, 11:51 10

Banca americana de investitii Merrill Lynch&Co a obtinut 7,5 miliarde de dolari din vanzarea unor pachete de actiuni catre statul Singapore si o companie americana de management al activelor, dar si din cedarea unor operatiuni de creditare catre General Electric, informeaza Mediafax, citand surse Reuters.

Merrill Lynch a anuntat la inceputul saptamanii ca va vinde actiuni in valoare totala de pana la 6,2 miliarde de dolari agentiei de investitii a guvernului din Singapore, Temasek, si companiei de management al activelor Davis Selected Advisers.

Cele doua acorduri de vanzare preced, foarte probabil, un nou anunt privind reducerea semnificativa a valorii contabile a activelor bancii americane, odata cu raportarea rezultatelor financiare aferente trimestrului al patrulea al anului 2007. Unii analisti estimeaza ca deprecierea activelor va avea o amploare mai mare decat cea inregistrata in trimestrul anterior.

Temasek va achizitiona actiuni Merrill Lynch in valoare de 4,4 miliarde de dolari, asigurandu-si, totodata, optiunea de a prelua, suplimentar, titluri in valoare de 600 de milioane de dolari, pana la 28 martie.

Agentia de investitii din Singapore a cumparat actiunile la un pret inferior cotatiei bursiere, intrucat Merrill Lynch si-a asigurat, in schimb, un acord prin care Temasek nu poate instraina titlurile timp de un an.

Davis Selected Advisers, o companie americana de management al activelor, cu un portofoliu de 100 de miliarde de dolari, va achizitiona actiuni Merrill Lynch in valoare de 1,2 miliarde de dolari.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO