ZF 24

Microsoft a lansat şi în România suita Office sub forma unui serviciu cu abonament pentru consumatori. Varianta Premium costă 400 de lei / an

Office 365 Home Premium, noua ofertă propusă de Microsoft consumatorilor, poate fi achiziţionată atât direct de pe pagina web a Microsoft cu un card bancar cât şi prin reţeaua de parteneri locali ai companiei

Office 365 Home Premium, noua ofertă propusă de Microsoft consumatorilor, poate fi achiziţionată atât direct de pe pagina web a Microsoft cu un card bancar cât şi prin reţeaua de parteneri locali ai companiei

Autor: Adrian Seceleanu

31.01.2013, 16:32 784

Subsidiara locală a companiei americane Microsoft, unul dintre cei mai mari producători de software din lume, a lansat pe piaţă suita de aplicaţii Office - care este acum disponibilă nu doar în forma “clasică” - a unei licenţe ce poate fi utilizată pe toată durata de viaţă a computerului pe care este instalată suita, ci şi sub forma unui serviciu cu abonament pentru clienţii consumer - care permite utilizare pe un număr de până la 5 echipamente, după un model disponibil anterior doar pentru clienţii business sau din sistemul educaţional.


“Noul Office este diferit faţă de toate ediţiile lansate precedent de Microsoft. Este o suită Office conectată în cloud, nu mai este doar un Office pe care îl instalăm pe un singur computer. Este un Office care şi sub forma unui serviciu cu abonament, sub denumirea Office 365 Home Premium. Este pentru prima oară când avem un Office conectat la cloud pentru acasă”, a declarat în cadrul unei conferinţe organizate de filiala locală a Microsoft Vera Carmazan, Office Division Business Group Lead.
“Este încă un pas pe care Microsoft îl face pentru a fi companie de device-uri şi servicii”, spus şi Todi Pruteanu, directorul de comunicare al Microsoft România.

Ce include Office 365 Home Premium. Preţul licenţei pe un an de zile variază între 390 şi 450 de lei

Office 365 Home Premium, noua ofertă propusă de Microsoft consumatorilor, poate fi achiziţionată atât direct de pe pagina web a Microsoft cu un card bancar cât şi prin reţeaua de parteneri locali ai companiei la un preţ care variază între aproximativ 400 şi 450 de lei pentru abonamentul pe un an de zile.

Spre exemplu, pe site-ul local al Microsoft preţul afişat este de 430 de lei, pe site-ul Gecad Shop preţul este de 389 de lei iar la eMag de 399 de lei.

Office 365 Home Premium include:
* cea mai recentă suită de aplicaţii Office, în versiune completă: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher şi Access;
* o licenţă pentru întreaga familie, cu posibilitatea de a utiliza Office pe 5 device-uri, inclusiv tablete Windows, PC-uri sau Mac-uri, precum şi Office on Demand disponibil prin intermediul unui PC conectat la Internet (disponibilitatea Office on Demand este în funcţie de sistem de operare, device şi limbă);
* spaţiu suplimentar de 20 GB în cloud pe SkyDrive, aproximativ de trei ori mai mult spaţiu de stocare comparativ cu un cont SkyDrive gratuit (care oferă 7GB);
* 60 de minute de apeluri internaţionale Skype pe lună, pentru apeluri către reţele de telefonie mobilă, fixă sau PC-uri.

Odată ce este achiziţionată licenţa şi abonamentul este activat, utilizatorii Office 365 Home Premium pot accesa şi variante online ale aplicaţiilor (Office Web Apps) precum Word sau Excel dintr-un browser al unui device (computer, tabletă) conectat la internet.

Spre exemplu, un utilizator al Office 365 Home Premium care se conectează la site-ul Office.com de pe un iPad poate crea un fişier Excel sau Word, însă experienţa de utilizare rămâne inferioară celei de pe un computer.

Însă în cazul în care un utilizator se conectează la Office.com de pe un computer conectat la internet, experienţa de utilizare este foarte apropiată de cea “clasică” chiar dacă accesarea Word sau Excel se realizează într-un browser.

Microsoft insistă asupra faptului că suita Office este acum conectată la serviciul de stocare în cloud SkyDrive, astfel că utilizatorii pot avea acces la fişiere de pe aproape orice device conectat la internet, iar modificările sunt stocate online şi nu “blocate” pe un singur echipament.

Ce alte variante de Office sunt disponibile

Microsoft a anunţat şi disponibilitatea altor pachete Office pentru consumatori / sistemul educaţional, respectiv:

* Office 365 University pentru studenţi şi profesori, un abonament pe 4 ani care costă 399 de lei pentru întreaga perioadă, şi care permite instalarea aplicaţiilor pe două PC-uri sau Mac-uri. Acest abonament poate fi achiziţionat după ce utilizatorii demonstrează că sunt eligibili. Abonamentul oferă acces la Office Web Apps.
Pachetul include: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher şi Access.

* Office 2013 Acasă şi pentru Şcoală - un pachet care permite instalarea aplicaţiilor pe un singur PC, şi care are un cost de 610 lei. Acest preţ este plătit o singură dată, nu este un abonament.
Pachetul include: Word, Excel, PowerPoint şi OneNote

* Office 2013 Acasă şi la Firmă - un pachet care permite instalarea aplicaţiilor pe un singur PC, şi care are un cost de 1.200 de lei. Acest preţ este plătit o singură dată, nu este un abonament.
Pachetul include: Word, Excel, PowerPoint, OneNote şi Outlook.

* Office Professional 2013 - un pachet care permite instalarea aplicaţiilor pe un singur PC, şi care are un cost de 2.300 de lei. Acest preţ este plătit o singură dată, nu este un abonament.
Pachetul include: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access şi Publisher.

Notă: preţurile menţionate sunt cele afişate pe pagina web a Microsoft România. La retailerii locali preţurile sunt în general mai mici.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO