ZF 24

Mii de persoane au protestat in China, atacand politia

12.03.2007, 13:14 12

Mii de fermieri si someri chinezi au protestat in centrul Chinei, atacand politia si distrugand masini ale fortelor de interventie, a declarat astazi un oficial local, citat de Reuters.
Noua masini ale politiei au fost incendiate in timpul protestelor de vineri, in provincia Hunan din centrul tarii, unde 20.000 de persoane s-au confruntat cu circa 1.000 de politisti, inarmati cu pistoale si dispozitive de socuri electrice pentru vite, a afirmat un oficial local.

"Au facut acest lucru pentru ca nu sunt multumiti de anumite practici guvernamentale", a adaugat oficialul din orasul Yongzhou, situat in provincia Hunan. "De asemenea, sunt nemultumiti de coruptia la nivel oficial", a mai spus aceasta, fara a oferi alte detalii.

Site-ul strain Boxun, care monitorizeaza situatia drepturilor omului, a precizat ca revolta a fost declansata de nemultumirile fata de cresterea preturilor din domeniul transporturilor publice. Site-ul, care este critic la adresa Chinei, este interzis in aceasta tara.

Oficialul a precizat ca protestele au fost reprimate, iar zeci de manifestanti au fost arestati. Guvernul ii cauta pe organizatori, a adaugat ea.

Mai multi politisti si protestatari au fost raniti usor in timpul violentelor, iar unii dintre manifestanti au fost spitalizati, a mentionat oficialul. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO