ZF 24

Ministrii de Finante din UE nu au ajuns la un consens privind reglementarea fondurilor de hedging

16.03.2010, 14:02 21

Ministrii Finantelor din Uniunea Europeana nu au ajuns la unconsens in privinta unei noi legi de reglementare a industrieifondurilor de hedging, a declarat marti o purtatoare de cuvant apresedintiei spaniole a UE, citata de Reuters, informeaza Mediafax.

Regulile dorite de liderii UE ar trebui sa faciliteze un contolstrict asupra salariilor si creditelor din acest sector si saintroduca o era a transparentei intr-o industrie financiaraconsiderata de unele voci partial responsabila pentru crizafinanciara globala, dar si pentru situatia mai recenta care s-adezvoltat in Grecia.

Insa ministrii Finantelor din zona euro si UE, reuniti luni simarti la Bruxelles, nu au reusit sa ajunga la un consens care samultumeasca si Marea Britanie, care doreste o reglementare mairelaxata pentru fondurile de hedging, importante pentru centrulfinanciar londonez, dar si Germania si Franta, care fac presiunipentru reguli dure.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO