ZF 24

Ministrul Sanatatii ne anunta ca doar 3 spitale din toata tara sunt la standarde europene

12.09.2009, 12:58 10

Doar trei spitale din Romania corespund standardelor europene, aspus ministrul Sanatatii, Ion Bazac, care s-a aratat nemultumit destarea unitatilor sanitare din tara, conform ziarului Gandul. Institutiile la nivel european sunt,potrivit demnitarului, Spitalul de Urgenta Floreasca, InstitutulOncologic de la Cluj si Institutul Inimii din Tirgu-Mures. "Am maispus-o, as prefera sa avem in Romania 150 de spitale bune, in careconditiile sa fie de nivel european, decat 431 de spitale, asa cumavem in acest moment, intr-o profunda stare de subfinantare. Avemtrei spitale care sunt de nivel european - Spitalul de UrgentaFloreasca, Institutul Oncologic de la Cluj si Institutul Inimii dela Tirgu-Mures", a declarat ministrul Bazac.

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), prof. univ.dr. Vasile Astarastoae, spune ca, in opinia sa, numarul spitalelor"bune" este mult mai mare si considera ca ministrul Sanatatii esteori dezinformat, ori rau intentionat. "Pentru clasificarea acestorspitale, sunt o serie de parametri, care difera de la o tara laalta, nu exista un criteriu uniform. Eu nu stiu la ce standarde s-areferit domnul ministru (Bazac - n.r.), dar e hazardant sa faci oasemenea apreciere. Mai multe despre declaratiile ministrului cu privire lasistemul de sanatate din Romania cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO