ZF 24

MJ a respins proiectul AVAS de modificare a legislatiei in domeniul privatizarii

23.01.2007, 15:46 19

Ministerul Justitiei (MJ) a respins proiectul elaborat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) de modificare a legislatiei in domeniul privatizarii, a declarat, astazi, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.
Ministerul Justitiei s-a opus proiectului de Ordonanta de Guvern realizat de AVAS prin care institutia putea beneficia de o perioada de sase luni pentru a privatiza actiunile detinute la unele companii aflate in insolventa, a afirmat Atanasiu intr-o conferinta de presa.
Potrivit datelor AVAS, peste 80% dintre firmele cu capital majoritar de stat din portofoliul instuitutiei nu sunt atractive pentru investitori, iar 90% dintre companii indeplinesc conditiile pentru a intra in insolventa.

O alta disputa intre AVAS si MJ vizeaza vanzarea de actiuni reprezentand 8% din capitalul Petrom catre salariati, la acelasi pret cu cel incasat la privatizare.

Atanasiu a anuntat, astazi, ca institutia pe care o conduce va initia procedurile de vanzare a titlurilor doar dupa ce MJ si sindicatul companiei vor avea o pozitie comuna referitoare la tranzactie. Mediafax



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO