ZF 24

MOL intentioneaza sa se extinda in vestul Europei si in regiunea mediteraneana

06.06.2007, 17:06 13

Grupul ungar de petrol si gaze MOL intentioneaza sa se extinda in vestul Europei si in estul regiunii mediteraneene si a urmarit sa incheie un acord in Canada, a declarat, astazi, directorul pentru strategie al companiei, Akos Kassai.
MOL a anuntat, in luna aprilie, ca dispune de fonduri de pana la trei miliarde de dolari (2,22 mld. euro) pentru achizitii, iar principalele regiuni vizate sunt Croatia, Serbia si Rusia.
Kassai a spus insa ca MOL trebuie sa gandeasca dincolo de estul Europei, unde detine mai multe subsidiare, cum sunt compania Slovnaft in Slovacia si o participatie la producatorul croat INA.
Kassai a precizat ca MOL va urmari tinte indiferent de marime, dar nu ia in considerare un acord cu grupul austrial OMV.
Extinderea operatiunilor este esentiala pentru MOL, ca mijloc de pastrare a independentei, a mai spus Kassai, adaugand ca firmele listate care nu se dezvolta devin tinte de preluare.
Grupul ungar este prezent pe piata din Romania si intentioneaza sa-si dubleze pana in 2010 numarul de benzinarii, de la 121 de statii in prezent. Cota detinuta de MOL pe piata romaneasca de retail a carburantilor era, la sfarsitul primului trimestru, de 12,5%. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO