ZF 24

Mostenitorii Malaxa si Auschnit ameninta ca dau statul in judecata

14.03.2007, 10:57 18

Mostenitorii industriasilor Malaxa si Auschnit intentioneaza sa actioneze statul roman in judecata la Curtea de arbitraj a Bancii Mondiale, acuzand ca lipsa unei legi de functionare a Fondului Proprietatea ii impiedica sa valorifice titlurile de despagubire primite, in suma de 400 milioane dolari (303 milioane de euro).
Mostenitorii fostilor proprietari ai intreprinderilor Faur, Republica si Uzinelor Resita vor renunta la intentia de a chema statul in instanta doar daca ordonanta de urgenta privind Fondul Proprietatea, aflata in dezbatere de mai multe luni, va fi aprobata si aplicata in urmatoarele saptamani, a declarat, astazi, reprezentantul juridic al acestora, Corin Trandafir, avocat-partener la firma de avocatura Rubin Meyer Doru & Trandafir.

"Vom astepta o perioada de cateva saptamani ca ordonanta privind Fondul Proprietatea sa intre in vigoare. Daca acest lucru nu se va produce, clientii nostri se vor adresa Curtii de Arbitraj a Bancii Mondiale, pentru a primi banii reprezentand valoarea titlurilor de despagubire", a spus avocatul.

Statul roman a acordat mostenitorilor celor doua familii, in octombrie 2006, titluri de despagubire pentru bunurile confiscate abuziv in timpul regimului comunist, titluri care trebuie transformate in actiuni la Fondul Proprietatea pentru a fi valorificate. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO