ZF 24

Mugur Isarescu in Financial Times: Un plan de recapitalizare generalizata a bancilor din Est nu ajuta Romania

Mugur Isarescu in Financial Times: Un plan de recapitalizare generalizata a bancilor din Est nu ajuta Romania
25.02.2009, 13:26 19

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, considera ca un plan de recapitalizare generalizata a bancilor cu probleme nu este o solutie buna pentru Romania, scrie cotidianul britanic de business Financial Times.

Isarescu a mai atras atentia asupra riscurilor de a pune la un loc toate tarile din Europa de Est, cu toate ca se afla in situatii diferite, si de a le considera pe toate la fel de riscante.

Romania a avut anul trecut economia cu cea mai rapida crestere din Uniunea Europeana, cu un avans de 7,3%, dar analistii se asteapta ca aceasta sa scada anul acesta.

Intrebat despre planul guvernului austriac de sustinere a regiunii, Isarescu a spus ca "atunci cand ministrul de finante austriac Josef Proll a vizitat Bucurestiul, i-am spus ca o abordare generala in acordarea de ajutor filialelor bancilor austriece nu ar fi buna pentru Romania pentru ca bancile noastre sunt bine capitalizate".

"Orice capitalizare este bine venita, bineninteles, dar o abordare globala va trebui sa se adreseze problemelor specifice de aici, altfel s-ar putea crea confuzie". a mai spus seful BNR

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO