ZF 24

Nasdaq s-a retras complet din actionariatul LSE

Nasdaq s-a retras complet din actionariatul LSE
23.09.2007, 16:59 12

Bursa americana Nasdaq Stock Market s-a retras complet din actionariatul London Stock Exchange (LSE), prin vanzarea unui pachet de actiuni reprezentand aproximativ 2% din titluri, intr-o tranzactie de 95,8 milioane lire sterline (194 milioane dolari), anuntata la finele saptamanii trecute, informeaza Mediafax.

Nasdaq, proprietarul unei participatii de circa 30% la LSE, a incheiat, joi, un acord pentru vanzarea unei participatii de 28% la operatorul bursier londonez catre grupul arab Borse Dubai.

Qatar Investment Authority (QIA), institutia de investitii al guvernului din Qatar, a cumparat 20,86% din actiunile LSE, potrivit unui document transmis, tot joi, autoritatilor de reglementare a pietei de capital.

Astfel, in prezent, cei mai mari actionari LSE sunt Qatarul si Borse Dubai, cu aproape jumatate din actiunile celei de-a treia mari burse de valori la nivel mondial.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO