ZF 24

Naspers are dreptul să mai ia cel puţin încă 8,5% din eMag

Naspers are dreptul să mai ia cel puţin încă 8,5% din...

Autor: Adrian Seceleanu

10.09.2013, 00:08 17
Grupul Naspers le-a pus condiţii stricte lui Iulian Stanciu şi Radu Apostolescu privind vânzarea titlurilor pe care le mai deţin, inclusiv în cazul în care ar divorţa. Dacă îşi pierd calitatea de directori la eMag, cei doi trebuie să-şi vândă acţiunile către Naspers.
 
Grupul Naspers din Africa de Sud, care a preluat anul trecut 70% din acţiunile eMag - un business pornit în 2001 de trei antreprenori locali care a ajuns cel mai mare retailer online IT&C local - le-a pus condiţii stricte lui Iulian Stanciu şi Radu Apostolescu - cei doi acţionari români care mai sunt în companie - privind vânzarea acţiunilor pe care le mai deţin în cadrul firmei, potrivit unei noi variante a actului constitutiv al societăţii, adoptată în aprilie 2013 şi publicată recent în Monitorul Oficial.
 
Documentul, în cadrul căruia aproape zece pagini sunt dedicate doar enumerării condiţi­ilor şi limitărilor în ce priveşte vânzarea acţiunilor de la eMag şi modul în care este condusă societatea, arată cât de complexă a fost tranzacţia perfectată anul trecut între Naspers şi Iulian Stanciu şi Radu Apostolescu. Docu­mentul face referiri şi la alte acorduri între acţionari - care nu sunt publice - care reglementează de asemenea structura acţionariatului şi funcţionarea companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO