ZF 24

Nelu Iordache mai pune la bataie un avion de 3 mil. dolari pentru transportul de business

Nelu Iordache mai pune la bataie un avion de 3 mil. dolari pentru transportul de business
28.01.2010, 19:10 84

Omul de afaceri Nelu Iordache care detine 90% din actiunilecompaniei de taxi aerian Direct Aero Services a incheiat uncontract de leasing cu firma Cessna Finance Export Corporationpentru achizitionarea unei aeronave Cessna cu patru locuri, valoareacesteia ridicandu-se la peste 2,9 milioane de dolari, potrivitdatelor publicate in Monitorul Oficial.

Iordache a platit un avans de 581.000 de euro, adica 20% din pretultotal al aeronavei. Contractul de leasing este incheiat pentru operioada de 12 ani, rata lunara fiind in jur de 26.000 de euro.

Compania de aerotaxi Direct Aero Services opereaza din mai 2008si are o flota care mai include si doua elicoptere si un alt avionde capacitate mica.

Nelu Iordache controleaza si compania aeriana Blue Air, cel maimare operator low-cost privat de pe piata locala si compania deconstructii Romstrade.

Tariful pentru o ora de taxi aerian este estimat in piata lapeste 1.600 de euro.

In Romania mai opereaza companii de aerotaxi precum Mia Airlinessau NetJets, compania miliardarului american Warren Buffett,reprezentata in Romania de Mike Costache, brand managerul local alcompaniei Maserati, Tiriac Air, Eurojet. Piata de taxi aerian seinvarte in jurul a 3-4 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO