ZF 24

Neocity si Poalim Capital Markets vor sa vanda proprietati din Bucuresti, pentru 120 mil. euro

02.08.2007, 00:00 20

Poalim Real Estate Fund, fond de investitii imobiliare controlat de grupul israelian Neocity, si Poalim Capital Markets, divizie a Hapoalim, cel mai mare grup financiar din Israel, negociaza cu mai multe parti vanzarea a patru ansambluri rezidentiale din Bucuresti, pentru 120 de milioane de euro.
Ansamblurile rezidentiale reunesc 6.700 de apartamente, iar negocierile se afla in diverse stadii, potrivit editiei online a publicatiei israeliene de afaceri Globes.
Neocity detine indirect 19,2% din Poalim Real Estate Fund, dar are dreptul la 26% din suma obtinuta din vanzare, precum si la jumatate din dividendele fondului.
Poalim Real Estate Fund anticipeaza ca, in urma vanzarii, va obtine 55 de milioane de euro, iar Neocity un profit inainte de impozitare de 14,3 milioane de euro.
In paralel cu vanzarea celor patru proprietati, Neocity investeste masiv in Romania.
Neocity Group a anuntat, la inceputul anului trecut, investitii de un miliard de euro pentru Romania, in perioada 2006 - 2009. Compania dezvolta, prin intermediul subsidiarei Neocity Group Romania, un complex rezidential in Constanta, estimat la 300 milioane de euro, si un mall, in acelasi oras, cu o suprafata de 20.000 de metri patrati, proiect in valoare de circa 50 de milioane de euro.
De asemenea, Neocity va construi, in parteneriat cu o alta firma, un proiect imobiliar, cu spatii rezidentiale, comerciale si de recreere, in apropierea lacului Sutghiol din judetul Constanta, investitia alocata proiectului fiind estimata la 160 de milioane de euro.
Un alt proiect al investitorului israelian va fi dezvoltat in zona de est a Capitalei si va cuprinde 2.700 de locuinte. Complexul, denumit NeoPeninsula, reprezinta o investitie de 300 de milioane de euro. Neocity a vandut jumatate din cota pe care o detinea in proiect pentru circa 21 de milioane de euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO