ZF 24

Nexus One - cat costa de fapt telefonul de 529 dolari de la Google

Nexus One - cat costa componentele telefonului de 529 dolari de la Google
11.01.2010, 22:49 104

Noul smartphone Nexus One de la Google, al carui pret de retaileste de 529 dolari fara abonament inclus, este construit dincomponente al caror cost total se ridica la aproape 174 dolari,conform unui raport al iSuppli, citat de Reuters.

Cu toate acestea, analistii considera ca discrepanta mare intrecostul componentelor si cel de vanzare nu inseamna neaparat profitpentru gigantul internet, pretul de retail incluzand si cheltuieliprecum costurile de licentiere si cele de publicitate.

"Nu poti trage concluzii cu privire la profit doar din costurilecomponentelor individuale", a declarat Peter Misec, analist incadrul Canaccord Adams, mentionand ca multe costuri nu suntreflectate de costurile individuale ale componentelor.

Google a inceput sa vanda pe site-ul sau web, saptamana trecuta,telefonul Nexus One, care este produs de HTC Corp, pretul de retailfiind de 529 dolari. Cu toate acestea, daca un cumparator este deacord cu un contract pe doi ani cu T-Mobile USE, operatorul detelefonie va acoperi o parte din costuri, pretul final putandajunge la 179 dolari.

Conform "diagnosticarii" facute de iSuppli telefonului NexusOne, costul componentelor - incluzand aici procesorul Snapdragon de1 GHz de la Qualcomm, in valoare de 30,50 dolari, si altouchscreen-ului de la Synaptics, in valoare de 17,50 dolari - s-aridicat la 174,16 dolari.

Intr-o nota adresata investitorilor, James Mitchel, analistGoldman Sachs, estima ca pretul componentelor Nexus One se ridicala 300 dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO