ZF 24

Nintendo incepe razboiul cu pirateria

15.02.2008, 12:55 12

Intr-o incercare de limitare a pirateriei, care afecteaza veniturile Nintendo, compania a cerut biroului camerei reprezentative de Comert a SUA sa inceapa presiunile asupra altor guverne pentru a descuraja pirateria.

Nintendo a declarat ca majoritatea jocurilor piratate pare sa vina din China, recent aparand si alte tari pe harta pirateriei, pietele din Coreea, Brazilia si Mexic fiind "suprasaturate" cu materiale piratate.

Nintendo estimeaza pierderi de aproximativ 975 milioane dolari de pe urma pirateriei din Hong Kong si Paraguay, doua puncte de distributie foarte importante.

In China, Nintendo a cerut condamnarea celor care ii pirateaza produsele. Compania cere si SUA sa ratifice o intelegere comerciala cu Coreea, care sa rezolve problemele legate de piraterie.

In America Latina, regiunea pe care compania a numit-o "raiul pirateriei", Nintendo a cerut schimbarea legilor si a modalitatilor de aplicare a acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels