ZF 24

Noile BMW Seria 5 si Seria 3 Coupe si Cabrio lansate oficial de BMW Romania - GALERIE FOTO

Noile BMW Seria 5 si Seria 3 Coupe si Cabrio lansate oficial de BMW Romania
17.03.2010, 13:18 498

La doua saptamani de la prezentarea oficiala din cadrulSalonului Auto de la Geneva, noile BMW Seria 5 si Seria 3 Coupe siCabrio sunt lansate si pe piata locala.

Noua Serie 5 are un pret de pornire de 35.849 de euro fara TVApentru versiunea de baza 523i, 38.130 de euro pentru 525d si 42.100pentru 530d. In plus, toate motorizarile respecta normele depoluare Euro 5, iar 530d poate fi "echipat" optional sa respectechiar si Euro 6. Gama motorizarilor va fi completata in toamnaacestui an cu un diesel cu 4 cilindri, 520d, care dezvolta 184 CPiar consumul mediu este de 5 litri/100 km.

Toate modelele noii game BMW Seria 5 Sedan sunt disponibile,optional, cu noua transmisie automata BMW cu opt trepte. BMW 550idispune in echiparea standard de cutia de viteze automata BMW,optimizata pentru consum redus, la fel cum se intampla si cusistemul EPS Electric Power Steering (servodirectie asistataelectric), aflat in echiparea tuturor modelelor.

Tehnologiile BMW EfficientDynamics sunt prezente in dotareastandard in combinatii potrivite pentru fiecare model, precum BrakeEnergy Regeneration (recuperarea energiei franelor), indicator almomentului optim de schimbare a vitezelor, control activ alflapsurilor si operarea inteligenta a unitatilor auxiliareelectrice, ce include un compresor decuplabil pentru aerulconditionat. Constructia inteligenta ultra-usoara este asigurata decaracteristici precum portierele, capota compartimentului motor,panourile laterale fata si componentele suspensiei realizate dinaluminiu.

La un an de la faceliftul sedanului, BMW a prezentat noileversiuni Coupe si Cabrio, care pe langa "traditionalele" faruri"angeleyes" dispun acum si de "angel eyebrows" - o banda luminoasaamplasata exact deasupra blocurilor optice, dupa modelul LEDurilorde la Audi.

Odata cu versiunea facelift, Seria 3 vine cu noul motor N55 de3,0 litri I6 care dezvolta 306 CP si 400 Nm, cuplu disponibil de la1.200 rpm. BMW 335i Coupe accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,3secunde, iar modelul cabriolet in 5,5 secunde.

De asemenea, sunt prezentate doua propulsoare diesel noi, cutehnologie Common Rail de generatia a treia. Propulsorul de sasecilindri in linie BMW 325d care dispune de o turbina cu geometrievariabila si un bloc motor din aluminiu, dezvolta 204 cp incontextul unei acceleratii de 6,9 secunde la 100 km pentru Coupe(Cabriolet: 7,5 s). In acelasi timp consumul este pastrat la unnivel minim, cu rezultate in ciclul de testare EU pentru Coupe denumai 5,7 litri (Cabriolet: 6,1 s) per 100 km sau 151 g CO2 per km(Cabriolet: 160g).
Motorul de patru cilindri 320d se remarca ca fiind cel mai eficientdin gama, dispunand de aceleasi tehnologii moderne BMWEfficientDynamics. Consumul in ciclul de testare EU este de 4,7litri (Cabriolet: 5,1 s), respectiv 125 g CO2/ km (Cabriolet:135g).
La nivel de design, noile BMW Seria 3 Coupe si Cabriolet vin cu oserie de modificari care pun in evidenta eleganta sportiva a celordoua modele. Modificarile sunt prezente la grila radiatorului, acummai puternic profilata tridimensional pentru a inspira mai multaputere. Spoilerul, capota si difuzorul au fost redesenate pentru ainspira mai multa sportivitate. Consolele spate si fata au crescutin dimensiuni pentru a sublinia caracterul dinamic al celor douamodele.

Atat BMW Seria 3 Coupe cat si Seria 3 Cabriolet vin in echipareastandard cu tehnologie bi-xenon: doua corpuri optice rotunde pentrufiecare far care sunt acoperite in partea superioara de o bandasemitransparenta pentru a creea imaginea concentrata atat de tipicapentru un BMW. Luminile de zi, un alt element distinctiv BMWreprezentat de inelele luminoase din blocul optic, pot beneficiaprin pachetul optional LED de o lumina alba, distinctiva, pentru oprezenta si mai marcanta. Stopurile au fost si ele redesenateintr-un design modern, in forma de L, accentuand imaginea de latimea automobilului.

Ca si celelalte modele BMW, acestea includ in pretul de baza apachetului BMW Basic Service Inclusive. Acesta acopera operatiilede baza pentru revizii pentru primii 5 ani sau 100 000 km si estetransmisibil in cazul in care automobilul isi schimba proprietarul.Pachetul poate fi extins cu BMW Service Inclusive sau BMWService+Repair Inclusive si/sau pentru 6 ani sau 120000 km.

BMW Basic Service Inclusive asigura gratuit urmatoareleservicii: schimbarea uleiului de motor, inclusiv a filtrului,service/inlocuirea filtrului de aer, a microfiltrului, a bujiilorsi lichidului de frana, verificarea si revizia standard aautovehicului in conformitate cu manualul de Service BMW din mapade bord.

"Acest pachet este disponibil gratuit incepand cu septembrie2007 pentru orice model BMW fara sa afecteze pretul de achizitie alautomobilului. Este un beneficiu financiar semnificativ pentruclient, asigura stabilitatea si controlul costurilor deintretinere, garanteaza o buna intretinere a modelelor noastre sicontribuie semnificativ la imbunatatirea valorii de revanzare," aexplicat Cristi Vlasin, Sales Manager BMW Group Romania. "InGermania, de exemplu, acest pachet este disponibil contra cost. Amluat aceasta decizie din ratiuni strategice si pentru ca vrem saoferim clientilor un plus de valoare la achizitia oricaruiautomobil BMW".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO