ZF 24

Nuclearelectrica: Energia nucleara este ieftina, asa ca ne vedem de treaba noastra. Nu este vorba de o mentalitate socialista

01.10.2009, 17:37 25

Pompiliu Budulan, director general al Nuclearelectrica,operatorul centralei nucleare de la Cernavoda, spune ca dezvoltareaproiectelor nucleare nu tine de o mentalitate socialista, asa cum aprecizat in aceasta dimineata omul de afaceri Dinu Patriciu, ci caeste vorba de energie ieftina si sigura.

"Nu pot sa fiu de acord cu declaratia potrivit careiadezvoltarea energiei nucleare tine de o mentalitate socialista.Este vorba de energie ieftina si sigura si ca atare noi ne vedem detreaba noastra si vom construi si celelalte doua reactoare de laCernavoda. Mai mult, Romania chiar mai vrea o centrala nucleara, inafara de cea de la Cernavoda, care va fi localizata undeva incentrul tarii", a declarat Pompiliu Budulan, directorul general alNuclearelectrica.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat ca motivul pentru careRomania continua programul nuclear este faptul ca a ramassocialista in mentalitate. Totodata, Patriciu a mai precizat casustinerea programului nuclear este "un lucru nefericit".

In Romania functioneaza 2 reactoare nucleare la Cernavoda, careasigura circa 18% din consum, si vor mai fi construite inca 2unitati in colaborare cu mai multe companii straine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO