ZF 24

O firma de soft romano-germana, premiata de Google cu 100.000 de dolari pentru o aplicatie realizata pentru sistemul de operare Android

Firma de soft romano-germana, premiata de Google cu 100.000 de dolari pentru o aplicatie realizata pentru sistemul de operare Android
10.12.2009, 12:43 38

Producatorul de soft romano-german iQuest a primit trofeulcategoriei "Aplicatii pentru turism" si un premiu de 100.000 dedolari in cadrul unui concursul international initiat de Google.Competitia anuala Android Developer Challenge este la a doua editiesi are ca scop incurajarea dezvoltatorilor software de a creaaplicatii pentru sistemul de operare Android al Google, functionalpe dispozitivele mobile de ultima generatie. In etapa finala s-aucalificat 200 de aplicatii, cate 20 in fiecare din cele 10categorii.

Castigatoarea categoriei "Travel", aplicatia Trip Journal acompaniei iQuest devine astfel una din cele mai bune 10 aplicatiidin lume, dezvoltate in acest an pentru telefoanele cu sistem deoperare Android.

Juriul concursului a fost alcatuit din utilizatori si dinspecialisti reprezentand corporatii precum Google, T-mobile, AEOLabsau Twitter.

Soft-ul romanesc a fost creat in circa 5 luni, de o echipaformata din 10 de programatori, designeri si testeri. Doireprezentanti iQuest au participat marti, 8 decembrie, la o sesiunede testare a aplicatiei la sediul Google din Londra.

"In 2008 am hotarat sa intram pe acesta piata a aplicatiilormobile in urma sesizarii oportunitatilor si a analizei evolutieipietei. Am preconizat ca aceasta piata va creste exponential, desicand am luat acesta decizie nu exista un magazin online care savanda astfel de aplicatii la nivel mondial" a declarat CorneliusBrody, Chief Executive Officer al iQuest Group.

Cu ajutorul aplicatiei Trip Journal, utilizatorii isi pot pastraamintirile de vacanta si pot trimite informatii actualizate dinlocurile pe care le viziteaza catre familie si prieteni. Programulpermite urmarirea rutelor prin GPS si vizualizarea pozitiei peGoogle Maps, memorarea coordonatelor si realizarea de fotografiiinsotite de note. Inregistrarile pot fi exportate pentruvizualizare pe Google Earth, iar fotografiile pot fi incarcate pealbume web Picasa.

TripJournal va putea fi instalat incepand de saptamana viitoarepe teminalele care folosesc sistemul Android si pe terminaleleiPhone. Produsul va putea fi descarcat in curand de pe pagina deInternet Android Market, dar si din magazinul virtual iTunes Storeal Apple, disponibil in 100 de tari, inclusiv in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO