ZF 24

O treime din piaţa asigurărilor, în „spital“

Valentin Ţuca, directorul brokerului de asigurări AON Asigurări

Valentin Ţuca, directorul brokerului de asigurări AON Asigurări

Autor: Andrei Cîrchelan

19.05.2014, 00:07 1040

Trei companii care cumulează peste 30% din piaţa asigu­rărilor -  Astra, Omniasig şi Carpatica -  traversează dificultăţi serioase în condiţiile în care după ce Astra era sub administrare specială şi a anunţat o majorare substanţială de capital, săptă­mâna trecută Omniasig a fost acuzată de procurori că a vândut poliţe false, iar firmei Carpatica Asig i s-a cerut un plan de redresare financiară.

„Nu pot estima dacă vor urma şi alte companii. Piaţa este acum în operaţie. Important este să se meargă până la capăt cu această detoxifiere“, a descris situaţia Valentin Ţuca, directorul brokerului de asigurări AON Asigurări.

WikiZF: Profilul companiei Astra

ASF a decis vineri deschiderea procedurii de redresare financiară la asigurătorul Carpatica Asig şi a suspendat autorizaţia Carpatica Invest cerându-i să-şi remedieze situaţia financiară. Carpatica Asig are obligaţia să prezinte un plan de redresare financiară în cel mult 20 de zile.

Al doilea cel mai mare jucător, Om­niasig, este vizat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţe într-un dosar penal pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. Pro­curorii acuză directori din Omniasig că ar fi vândut poliţe false, dar situaţia nu este clară pentru că preşedintele ASF Mişu Negriţoiu a spus că poliţele sunt „valabile“.

WikiZF: Profilul companiei Omniasig

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre dosarul "Carpatica" , declaraţiile procurorilor 

- opinia directorului  AON cu privire la situaţia de la Omniasig; detalii despre investigaţie 

- detalii despre Astra Asigurări şi planul de redresare propus de KPMG Advisory 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO