ZF 24

Obligativitatea avizarii situatiilor financiare, suspendata pana in 2010

21.02.2008, 21:34 19

Obligativitatea certificarii situatiilor financiare anuale ale firmelor de catre consultantii fiscali ar putea fi suspendata pana in 2010, potrivit unei ordonante de urgenta pentru modificarea Codului de Procedura Fiscala.

Proiectul stabileste ca aplicarea prevederilor articolului conform caruia "declaratiile fiscale anuale ale contribuabilor persoane juridice vor fi certificate de catre un consultant fiscal, in conditiile legii, cu exceptia celor pentru care este obligatorie auditarea" se suspenda pana in 2010.

Obligativitatea certificarii situatiilor financiare anuale de catre consultantii fiscali a fost introdusa la finele lunii august a anului trecut, printr-o ordonanta care modifica, printre altele, Codul de Procedura Fiscala.

Senatul si Comisia de Buget-Finante din Camera Deputatilor au votat impotriva acestei obligativitati, insa decizia finala trebuie luata in plenul Camerei Deputatilor.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO