ZF 24

OMV a initiat o actiune juridica impotriva MOL

04.12.2007, 16:06 20

Grupul austriac de petrol si gaze naturale OMV incearca sa intensifice presiunile asupra companiei MOL in vederea incheierii unui acord de fuziune si a inceput, in acest sens, o actiune juridica impotriva concurentului ungar care a impus anumite restrictii la preluarea de catre un investitor strain.

Compania austriaca OMV, aflata sub controlul partial al statului, detine deja 20% din capitalul MOL si a depus o oferta de preluare a companiei ungare, evaluata la 20 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

OMV a anuntat ca va convoca o reuniune extraordinara a actionarilor companiei ungare in cazul in care negocierile intre cele doua companii nu vor conduce la rezultatul dorit.

"Daca OMV nu va obtine rezultatul dorit prin dialog deschis, grupul este pregatit sa organizeze o adunare generala, pentru a permite actionarilor MOL sa isi exercite drepturile de proprietari ai companiei", se arata intr-un comunicat al OMV.

MOL a respins oferta OMV si a refuzat orice discutii privind o tranzactie intre cele doua companii.

Oferta OMV este conditionata de eliminarea plafonului de 10% pentru drepturile de vot si de anularea participatiei de 40% la capitalul MOL, detinuta de conducere si alte institutii afiliate.

"Vrem sa reluam negocierile cu consiliul de administratie al MOL", a declarat, intr-o conferinta de presa, directorul general al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer.


Mai multe stiri pe www.mediafax.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO