ZF 24

Oprescu muta "lupoaica" de la Piata Romana pe Lipscani

Oprescu muta "lupoaica" de la Piata Romana pe Lipscani
11.04.2010, 18:17 119

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a anuntat astazi camunicipalitatea va muta statuia "Lupoaica", care a fost donataRomaniei de primaria Romei, din Piata Romana pe Lipscani, acolourmind sa fie amenajata o "piateta" care se va numi "Roma".

"Mutam statuia pentru ca aici a fost ea. Refacem centrul istoricsi ii redam o serie de lucruri care ii apartin. Lupoaica a insemnatfoarte mult pentru noi si pentru poporul italian", a declarat ieriprimarul general al Capitalei, anuntind totodata ca de maine vorincepe lucrarile pentru reabilitrea centrului istoric cu firmaApolodor, dupa ce in toamna anului trecut a rupt contractul cufirma de constructii Sedesa. Primaria intentioneaza ca pana lasfarsitul anului 2010 sa finalizeze toate cele 16 strazi(utilitatile, mobilierul stradal si iluminatul public) din centrulvechi, iar in paralel, primarul va incepe discutiile cu MinisterulDezvoltarii Regionale si Turismului pentru a crea cadrul legalnecesar reconsolidarii fatadelor cladirilor din zona.

Statuia lupoaicei, care potrivit istoriei antice i-ar fiprotejat pe intemeietorii imperiului Romulus si Remus, a fostdaruita de municipalitatea Romei Bucurestiului in 1906, cu ocaziacelebrarii a 25 de ani de la incoronarea regelui Carol I. Ea a fostamplasata initial in incinta Arenelor Romane din Parcul Carol, apoiin Piata Sfantu Gheorghe, care se numea Piata Romei. A ajuns in1997 in Piata Romana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO