ZF 24

Orban l-a demis pe directorul general al Companiei de Autostrazi si Drumuri

18.04.2008, 17:27 14

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, l-a eliberat din functie pe directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, Mihai Grecu, invocand mai multe motive, printre care deficiente de comunicare intre minister si CNADNR, precum si faptul ca a permis deplasarea a unui numar de 25 de directori ai CNADNR la Amsterdam, intr-o excursie sponsorizata de firma Plastidrum, cu care CNADNR are incheiate mai multe contracte.

"L-am schimbat din functie pentru mai multe motive. In ultima perioada am constatat o inrautatire a comunicarii atat interna, cat si cu ministerul sau alte institutii, iar picatura care a umplut paharul a fost acea deplasare sponsorizata de catre o firma privata. Personal, nu pot sa accept ca niciun angajat al ministerului sau a unei companii aflate in subordinea institutiei sa primeasca de la firme private diverse sponsorizari. Eu nu am avut deloc cunostiinta despre aceasta participare la seminar, insa e clar ca responsabilitatea e a directorului general si a fiecarui director de companie. Fiecare director trebuie sa respecte legea, ca o conditie morala", a declarat pentru Mediafax Ludovic Orban.

Potrivit ziarului Cotidianul, mai multi oficiali ai CNADNR au avut o deplasare la Amsterdam, in perioada 1-4 aprilie, sponsorizata de firma Plastidrum, care detine de opt ani un monopol pe lucrarile de marcaje rutiere.

Orban a amintit ca ministerul Transporturilor a initiat si o investigatie privind legalitatea platilor catre compania americana Bechtel pentru lucrarile desfasurate la autostrada Brasov-Bors.

Postul de director general a fost preluat de directorul general adjunct de proiecte al companiei, Dorin Debucean.

Grecu, fost consilier al premierului Calin Popescu Tariceanu, a ocupat postul de director general al CNADNR incepand cu 12 aprilie 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO