ZF 24

Pagina verde. EcoNews ZF

Pagina verde. EcoNews ZF

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.04.2023, 00:00 43

Contractul pentru producătorii de băuturi care se încadrează în normele Sistemului Garanţie-Returnare poate fi consultat pe platforma RetuRO Sistem Garanţie Returnare (www.returosgr.ro) de către toţi producătorii de băuturi deja înregistraţi. Ei pot trimite observaţiile şi recomandările pe care le au cu privire la conţinutul documentului pe adresa consultare@returosgr.ro până pe data de 28 aprilie 2023.

Echipa „Adoptă un copac!“, programul de împădurire al asociaţiei Viitor Plus, a plantat 241.000 de puieţi de arbori forestieri în această primăvară, împreună cu peste 2.000 de voluntari şi 1.000 de zilieri din comunităţile locale. Copacii au fost plantaţi în 16 comunităţi rurale din judeţele Constanţa, Dolj, Ialomiţa, Călăraşi şi Prahova şi a existat de asemenea o plantare urbană în Parcul Municipal din Feteşti.

Mai multe organizaţii nonguvernamentale, grupuri civice şi persoane publice, adunate sub umbrela platformei „Împreună pentru Centura Verde“, au solicitat autorităţilor din Bucureşti protejarea pădurilor din judeţul Ilfov şi începerea demersurilor pentru crearea Centurii Verzi Bucureşti-Ilfov. Proiectul de lege propus de platforma civică „Împreună pentru Centura Verde“ a fost depus la Parlament pe 12 aprilie 2023.

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), Fundaţia ProPark (ProPark) şi Fundaţia OMV Petrom au lansat „Verde pentru viitor“, un program de finanţare pentru conservarea biodiversităţii în Parcurile Naţionale şi Naturale din România. Grantul nerambursabil din ediţia-pilot 2023 în valoare de 800.000 de euro va fi investit anul acesta în Parcul Natural Vânători Neamţ (PNVNT).

Brandul de bere Ciucaş şi Act For Tomorrow vor să colecteze anul acesta peste 12 tone de deşeuri  din natură. Astfel, începând din luna aprilie, Ciucaş şi Act for Tomorrow vor organiza, alături de voluntari şi de angajaţii Ursus Breweries, mai multe evenimente de curăţare a spaţiilor verzi din natură. Vor fi organizate şi două tabere de curăţenie Eco Camps, care presupun o deplasare de două zile, cu cortul, pentru a colecta toate deşeurile aruncate necorespunzător în zonele selectate.

OTP Leasing, divizia de leasing financiar a grupului maghiar bancar OTP, a finanţat parcul de autovehicule verzi al e-Mobility Rentals, companie românească care operează un serviciu de închirieri de vehicule electrice cu baterii interschimbabile în locuri fixe (swap stations), primul serviciu de acest gen din Europa. Finanţarea va susţine, până în 2024, achiziţia a 400 de vehicule electrice pentru parcul e-Mobility Rentals.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO