ZF 24

PAID cauta specialisti in reasigurari, economie, daune si IT

10.01.2010, 15:53 23

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), compania careva emite politele pentru asigurarea obligatorie a locuintelor,urmeaza sa isi inceapa in scurt timp activitatea si a inceput sarecruteze specialisti in reasigurari, economie-finante, daune siIT.

De asemenea, PAID urmeaza sa initieze procesul de selectie a uneicompanii IT pentru dezvoltarea unei solutii informatice completepentru sustinerea activitatii. Pool-ul a fost creat la sfarsitulanului trecut de catre 13 asiguratori, care au investit in total4,6 milioane de euro.

Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor ar putea intrain vigoare anul acesta. Astfel, fiecare proprietar de locuinta vaplati o prima de 10 sau 20 de euro pe an, in functie de tipullocuintei, pentru o suma asigurata de 10.000 de euro, respectiv20.000 de euro pe an. Pentru companiile care vor vinde astfel depolite subscrierile s-ar putea ridica la cateva zeci de milioane deeuro in primul an de aplicare a legii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO