ZF 24

Panasonic anunta pierderi sub asteptari pentru T1 si isi mentine estimarile privind rezultatele pentru 2009

03.08.2009, 15:22 16

Producatorul de electronice Panasonic a raportat pentru primul trimestru al acestui an o pierdere neta de 53 miliarde yeni (392 milioane euro), sub asteptarile analistilor pe fondul scaderii cu 26% a vanzarilor la 1.595,5 miliarde yeni (11,82 miliarde euro), conform datelor companiei.

Rezultatele au fost influentate in mare parte de scaderea vanzarilor la nivelul intregii industrii a produselor electronice si a preturilor globale la aceste echipamente. Cu toate acestea, si vanzarile dar si rezultatul operational si cel net s-au situat peste estimarile anterioare ale companiei, se arata intr-un comunicat al companiei.

Producatorul japonez a indicat ca pentru anul 2009 estimarile raman aceleasi, reprezentantii companiei asteptanduse ca pierderea sa se injumatateasca.

Producatorul televizoarelor Viera si a camerelor Lumix va inchide 40 de unitati de productie, aproximativ 15.000 de oameni urmand sa fie concediati, ca parte a programului de restructurare, in vederea maririi competitivitatii cu Sony, Samsung Electronics si LG Electronics.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO