ZF 24

Pariurile lui Buffett tripleaza profitul fondului Berkshire Hathaway

Pariurile lui Buffett tripleaza profitul fondului Berkshire Hathaway
08.11.2009, 12:36 23

Fondul de investitii Berkshire Hathaway, condus de miliardarulWarren Buffett, a anuntat pentru trimestrul trei un profit de 3,24miliarde dolari, sau 2.087 dolari pentru actiuni clasa A, de treiori mai mare decat profitul de 1,06 miliarde inregistrat in aceeasiperioada a anului trecut, informeaza Reuters.

Rezultatele fondului au fost anuntate la trei zile dupa ceBuffett a facut cea mai mare investitie din viata sa, preluareaoperatorului de cale ferata Burlington Northern santa Fe, pentru 26miliarde dolari. Anterior, Berkshire a detinut o participatie de23% in cadrul companiei.

Excluzand investitiile, profitul operational a coborat cu maiputin de 1%, la 2,06 miliarde dolari, de la 2,07 miliardedolari.

Veniturile companiei au crescut cu 7%, la 29,9 miliarde dolari,desi Berkshire a anuntat ca efectele recesiunii globale au afectatrezultatele mai multor companii industriale, si de retail, caurmare a reducerii "drastice" a cheltuielilor de consum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO