ZF 24

Patriciu, la un pas de achizitia integrala a fondului de investitii Fabian

Patriciu, la un pas de achizitia integrala a fondului de investitii Fabian
15.01.2009, 11:45 20

Fondul Black Sea Global Properties, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu, a ajuns sa detina 58,5% din fondul de investitii Fabian, listat pe bursa de la Londra, in timp ce detinatorii unui numar de alte 17,5 milioane de actiuni, reprezentand 34,4% din actionariatul firmei, si-au dat acordul de vanzare, potrivit unui anunt al Fabian.

Astfel, Patriciu a ajuns sa controleze 92,9% din actiunile fondului de investitii, pentru care a facut o oferta in luna decembrie, care evalua firma la 50 de milioane de euro.

Fondul de investitii Fabian a devenit activ pe piata locala in 2005, cand a inceput sa achizitioneze in special cladiri de birouri finalizate, primele doua proprietati trecute in portofoliu fiind Cascade Office Building din zona Pietei Victoria si Banu Antonache din zona Floreasca.
Ulterior, compania si-a largit aria de activitate, intrand si in parteneriate pentru dezvoltarea unor ansambluri rezidentiale sau cladiri de birouri, cum este cazul proiectului New Town din Capitala, realizat alaturi de Mivan, sau al cladirii de birouri Lakeview, aflata in constructie alaturi de AIG/Lincoln.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO